Косплей ревю

 

1. Костюмът не трябва да е участвал в друг български косплей конкурс до момента.


2. Допуснат максимум брой участници ще бъде 60. При наличие на повече ще бъде направена селекция от най-добрите, като участниците ще бъдат информирани до 2 дена след крайния срок за записване дали преминават за участие или не. Всички записани участници ще преминат през предварително оценяване на костюмите, базирано на визията и сложността на костюма, както и сценичното представяне. До участие няма да се допускат участници с прекалено семпли костюми - дънки, риза и ушички, например. Класирането НЕ е по ред на записване.


3. Участие може да се вземе самостоятелно, както и в група с още хора ( двама, трима или повече )


4. Участниците имат ДО минута и половина сценично време за представянето си ако са сами или двама. За повече участници времето се определя след консултиране с организатор спрямо идеята на групата за сценично представяне, но няма да надвишава 2:30 минути за големи групи ( над 5 човека ). Не се изисква задължително да се подготвя специално сценично представяне, оставя се по избор на участниците.


5. До състезанието се допускат костюми от аниме, манга, японски видеоигри, както и конкретни герои от западни филми, анимации, комикси и видеоигри ( с други думи - костюмите трябва да са по съществуващ лицензиран персонаж, не се допускат фен-арт версии на съществуващи персонажи или собствен дизайн, не се допускат gender bender и тн. Допуска се например жена да прави мъжки персонаж и мъж женски, но само ако костюма е запазен в оригиналния си вид, а не например от панталон да се превърне в пола ).


6. Всички допуснати до косплей състезанието участници ще получат безплатни пропуски за Aniplay 2019, които ще са индивидуални и поименни. Ако даден участник има нужда от помощници, то те ще трябва да заплатят билетите си за фестивала. Недопуснатите до ревюто косплейъри са свободни да косплейват свободно на събитието, но ще трябва да заплатят входа си.


7. На сцената на Aniplay 2019 не се допускат никакви пиротехнически изделия, както и остри метални ножове, мечове и др. подобни. Забранено е и хвърлянето на каквито и да било предмети към публиката - шурикени, топки, стрели и т.н. Клуб NAKAMA запазва правото си да не допусне участник или група до сцената, ако прецени, че това би застрашило здравето на публиката.


8. NAKAMA запазва правото си да променя тези правила без предизвестие. Те се публикуват в сайта на събитието и всеки участник е длъжен да се запознае с тях. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2019 представлява писмено съгласие с правилата.


9. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2019 изразява съгласието на участника да бъде сниман и записван, както и заснетите материали да бъдат използвани от NAKAMA с рекламна цел.


10. Срок за записване до 23.02.2019 г. включително


11. Записването се изпраща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. със следната информация:
- Двете имена на участника
- От кой град сте
- Възраст
- Имена на героя и откъде е
- Телефон за връзка
- ФБ контакт (линк към профил)
- Желаете ли да се състезавате за наградата Cosplay Champions ( повече информация можете да намерите тук ) - Да/Не
- Изображение (JPEG формат минимум 1024х768) и музика ( MP3 мин. 44 kHz/192 kbps ) или клип ( AVI, MP4, MPEG, мин. резолюция 1024х768 ), които да се използват за представянето ви на сцената ( може да се запишете и без да изпратите тези файлове и до края на срока за записване да изпратите допълнително и тях )
- Снимки на завършения костюм ( желателно е да се запишете по-рано за участие, като снимки на завършения костюм може да се пратят отделно в рамките на срока за записване. Участници с незавършени костюми няма да бъдат допускани до участие [допускат се само малки недовършени детайли] ).