Косплей сцени

Ето какво трябва да направите, за да се запишете за групово участие в сцените на Aniplay 2019:

1. Костюмите на участниците в група за сценки може да са показвани на други косплей конкурси, но те НЯМА да може да се състезават за награди, свързани с изработката на костюма. Само за награди свързани с актьорско майсторство.

2. Максималното времетраене на една сцена е 30 минути, като това включва и времето за технически паузи между актовете на сцената ( внасяне и изнасяне на реквизит, смяна на микрофони и др. ).

3. За група се счита участието на 3 (трима) души или повече. Няма ограничение за максимален брой участници, но групите трябва да се съобразяват с максималния брой микрофони при писане на сценария си ( ще бъдат предоставени 10 headset микрофона и 2 микрофона тип дръжка ). При наличие на повече от 12 участника е препоръчително да се свържете с нас, за да се обсъди как най-добре да организирате сценария си.

4. Сценарият трябва да е по лицензирано аниме, манга, филм, комикс или игра.

5. Всяка група трябва да има Отговорник, който е лицето за контакт между групата и организаторите по всички възникнали въпроси.

6. Всяка група трябва да има озвучител, който не косплейва.

7. Не се допускат прекомерни вулгарности, цинизми и сексуално съдържание в сценариите.

8. Абсолютно се забранява употребата на запалителни и други опасни вещества и материали на сцената.

9. Забранено е използването на метални и необезопасени оръжия в бойни сцени.

10. Краен срок за предаване на сценарии - 06.01.2019. Свалете примерен сценарии за изисквано оформление тук: http://goo.gl/nZZNTM. Използването на този формат за сценарий е задължително.

11. По традиция за одобряване на групи за участие в Аниплей 2019 ще бъдат проведени два кастинга през Януари и Февруари.

Първи кастинг ще се проведе на 19-ти и 20-ти Януари - неговата цел е единствено да се даде съвет на групите по сценария им от опитни косплейъри, съвети за актьорското майсторство, подготовка за микрофони и технически изисквания. На Първи кастинг няма да има отпаднали групи! 
Вторият кастинг ще даде цял месец време за репетиции на групите и ще се проведе на 16-ти и 17-ти Февруари! Тогава жури ще гледа всички сценки и ще определи кои да бъдат изиграни на Aniplay.
* Всички групи трябва да планират да бъдат в пълен състав на датите определени за кастинг. Други дати за кастинги няма да бъдат определяни.

12. NAKAMA запазва правото си да променя тези правила без предизвестие. Те се публикуват в сайта на събитието и всеки участник е длъжен да се запознае с тях. Записването за участие в косплей ревюто на Aniplay 2018 представлява писмено съгласие с правилата.


13. Записването за участие в косплей сцените на Aniplay 2019 изразява съгласието на участника да бъде сниман и записван, както и заснетите материали да бъдат използвани от NAKAMA с рекламна цел.


14. Попълнената бланка за записване (https://goo.gl/HXGmvg) се изпраща от отговорника на групата за всички участници до 06.01.2018 на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Повече информация относно полето Cosplay Champions може да се намери тук.